طريقة عمل شوربة الجمبري ( الروبيان )

 

المكونات :

نصف كيلو جمبرى
جزر

كرفس
5 فصوص ثوم
زنجبيل طازه
فلفل حار
1مكعب خضار
معلقه صغيره معجون طماطم
فنجان صلصه تيرياكى "صويا سوس"
فنجان لومى
2 معلقه صغيره نشا مذابه فى ماء
بياض بيضه

الطريقة :

1- تنظيف الجمبري و سلقة قليلا مع ورق النعناع و معلقة خل

2- فرم الثوم و الفلفل و الزنجبيل

3- تحمير الثوم و الفلفل و الزنجبيل  بزيت الزيتون

4- وضع الجمبري على الخليط ثم نقلبه و نضع الجزر و الكرفس

5- نضع فنجان الصويا سوس واللومى ومكعب الخضار ومعجون الطماطم

6- نقلب قليلاً ثم نضع كمية ماء مناسبه " حوالى 4 كوب ماء ويفضل أن تكون مغليه وسخنه"
7- نضع القليل من الملح والفلفل الأسود وملعقتين النشا المذابه فى الماء بعد الغليان وبعد التأكد من أن المكونات تجاانست
8- نضرب بياض البيضه جيداً ثم  نضع بياض البيض بالتدريج على الشوربه مع التقليب بأستمرار بشوكة الطعام فى الشوربه
حتى نحصل على قطع صغيره جدا لبياض البيض فوق سطح الشوربه


و بالهنا و الشفا

 

Comments

Popular posts from this blog

تخيلوا البامية بتعمل كل ده !!!!!!!!!

عيناكي سر جمالك لاتتركيها للهالات السوداء